Ekat dumplingssit

Ihan hullunhyviä dumplingsseja tuli. Eikä ollut vaivalloista. Pannulla valmistat jauhelihan mausteineen ja kasviksineen, sitten sekoitat vehnäjauhosta ja vedestä taikinan ja kietaiset täytteet taikinanyytteihin. Keitä vedessä, ja siinä se!


Vedessä keitetty dumpling jää kalpeaksi, mutta on terveellisempi tietenkin kuin rasvassa keitetty.

En aio kirjoittaa reseptiä tähän, koska lainasin sen suoraan täältä. Kiitos vain, hyvä resepti! Chilin tosin jätin reseptistä pois ja lisäksi valmistin vain neljäsosa-annoksen, josta tuli viisi valtavaa dumplingssia.

Vihannesosastolta löytyi onneksi sopivia annoksia yksin kokkaavalle ihmiselle.
Tämä oli muuten ensimmäinen kerta eron jälkeen - eli kahteen kuukauteen - kun vaivauduin oikeasti laittamaan ruokaa. Tähän mennessä olen vain kaapinut ja riipinyt suuhuni sieltä täältä jotain pientä päivittäin, tai sitten paistanut jauhelihaa ja syönyt sitä sellaisenaan. Kokkaaminen on mukavaa, mutta minun ei tule laitettua ruokaa siksi, että epäilen aina tekeväni sitä liikaa. Sitten se vain homehtuisi kaappiin ja rahat olis menny kankkulan kaivoon.

Nyt minulla on dumplingssitäytettä sen verran, että saan lauantaiaamuna keitettyä itselleni uudet nyytit evääksi vaellusretkelle.

Kolme pulloa aasialaisen ruuan ystävälle: sushille tarkoitettu soijakastike (vas.), riisiviinietikka ja seesamiöljy. Näillä maustoin (aika runsaskätisesti) myös dumplingssien täytteen.
Tuli mieleen, että keittämisen jälkeen dumplingssit olisi varmaan voinut vielä paistaa pannulla pienessä öljytilkassa, niin niihin olisi saanut kauniin, ehkä vähän rapeankin pinnan. Ensi kerralla kokeilenkin sitä.

Monenlainen aasialainen ruoka on suosikkiani, mutta harva matkakohde Aasiassa kutsuu. Japaniin haluaisin kovasti ja ehkä Kiinaankin, mutta esimerkiksi Thaimaasta minulla on niin luotaantyöntävä käsitys, että sinne ei kyllä tekisi mieli lähteä. Intialainen ruoka on usein hyvää, mutta minua kauhistuttaa käsitykseni siitä, että Intiassa on hirveä tungos... Olen ennakkoluuloinen, tiedän, mutta ei maha mittään. Thaimaalainen ruokakaan ei ole suosikkiani, en tykkää tulisuudesta alkuunkaan.

Heräsikö ajatuksia tai kysymyksiä? Voit kirjoittaa minulle yksityisviestin.

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *