Kirjat kotiin

Kaikki tavarat on nyt muutettu. Keittiöni pullistelee laatikoita täynnä kirjoja. Ladon kirjat hyllyihinsä huomenna tai viimeistään maanantaina. Nyt ei kerta kaikkiaan jaksa.

Hyvä uutinen: löysin muutossa kadoksiin joutuneen Hurtsin Happiness-levyni.

Akvaarioissakin on kaikki hyvin.

Ulkona on lauantai, nuorten aikuisten bilepäivä. Sen näki jo reilu tunti sitten, kun ajoin kaupungin läpi kotiin lenkin jälkeen. Kaduilla ihmiset seisoskelivat liian vähäisissä vaatteissa, kylmässä ja kosteassa ja polttivat tupakkaa ja nauroivat. Naisilla oli korkeat piikkikorot ja superkireät farkut.

Minulla on täällä kotona ihan tavallinen ilta vain, koiran, villapaidan, teemukin, sohvan ja television kanssa. Onneksi. En ole koskaan tykännyt myöhäisillan menoista tai viikonloppujen riennoista. Opettelen pitämään olostani yksin kotona ja täytyy sanoa, että ihan hyvin menee jo nyt. Jonain päivänä joku juo iltaisin teetä kanssani, mutta siihen saakka pärjään hienosti omillani.

En tietenkään odota, että unelmieni mies tulee hakemaan minua kotoa, mutta minulla ei ole nyt kiire löytää häntä. Vietän mielelläni tämän syksyn sohvan ja teemukin kanssa. Tämä on minulle äärimmäisen tärkeää itsetutkiskelun, kasvamisen ja itsenäistymisen aikaa ja haluan saada miettiä itseäni ja maailman menoa nyt ihan rauhassa.

Erosta tulee kohta kaksi kuukautta ja koen parantuneeni erinomaisesti. Suuntaan jo lähes kaikki ajatukseni itseeni ja tulevaisuuteeni. En haikaile enää menetettyä suhdetta enkä etenkään piehtaroi surussa. Olen hyvin tyytyväinen edistykseeni. Taktiikkani ei ole ollut asian syrjään työntäminen. Ei, minusta on alusta saakka ollut hyvin tärkeää pureskella ja miettiä eroa todella huolellisesti ja syvälliset, pitkät keskustelut entisen mieheni kanssa auttoivat ja vauhdittivat parantumista todella. Mutta nyt alkaa tuntua siltä, että pureskeltavaa ei enää ole. Olen hyvin iloinen siitä, että en ole tullut vihaiseksi tai katkeraksi. Olen vain lakannut luonnollisesti ajattelemasta mennyttä suhdetta ja nyt katson kirkkain silmin kohti huomista. Tunnen olevani hyvin sujut tämän kaiken kanssa.

Suurimman avun näiden kahden kuukauden aikana olen saanut perheeni ja läheisimmän ystäväni tuesta, töistä sekä enkelihoidosta. Olin enkelihoidossa vajaa viikko eron jälkeen ja se oli uskomatonta. Olin ollut samalla hoitajalla ennenkin, mutta nyt hoidon vaikutus oli voimakkaampi kuin koskaan. Menin hoitoon itkuisena ja epätoivoisena, en nähnyt mitään valoa tunnelin päässä. Kahden tunnin hoidon jälkeen olin rauhallinen, hymyileväinen ja toiveikas, aivan eri ihminen, ja oma itseni. Siitä alkoi todella vauhdikas toipuminen, joka paria takapakkia lukuun ottamatta on jatkunut aina vain.

Katsotaan sitten ensi vuonna, mistä se oikea mahtaisi tulla vastaan. Etsimällä etsiminen on turhaa, mutta tietenkään en voi jumittua loppuelämäksi neljän seinän sisällekään. Mutta tänään voin ja ensi viikolla ja ensi kuussakin, ihan hyvin.

Tänään sisko suositteli minulle yhtä ravintolaa tai baaria merellisen Salon puolelta. Sinne tieni saattaa joku päivä eksyä vaikka oluelle töiden jälkeen, koska kyseessä on kuulemma tyylikäs ja kauniisti sisustettu paikka jonka omistaja on hyvä tyyppi. Missään räkälöissä en tule ikinä oluella käymään. Omanarvontuntoni on tässä asiassa hyvin korkea. Salossa on tämän hetken tietojeni mukaan yksi paikka, joka minulle kelpaa, ja sekin on oikeammin ruokaravintola kuin baari. Niinpä olen toiveikas, että siskoni vinkin avulla löytäisin toisenkin paikan, jossa voisi joskus käydä olusella.

Minulla ei ole tarvetta pukeutua paljastavasti ja lähteä ketkuttamaan mihinkään yökerhoon. En ole ikinä kokenut tarvetta sellaiseen. Ennemmin lähden vaikka ongelle tai luontopolulle - tai olen kotona rauhoittumassa.

Heräsikö ajatuksia tai kysymyksiä? Voit kirjoittaa minulle yksityisviestin.

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *