Korppi

Viikonloppuna Kuhmossa meillä oli ilo seurata korppeja, variksia ja harakoita yhdessä. Nämä varislinnut ovat suosikkilintujani, koska ne ovat kaikki sekä älykkäitä että charmikkaita.

Älykkäitä lintuja on mukava seurailla. Ihan selvästi näkyy, että kiiluvien silmien takana raksuttaa.

Vasta saadessani katsella lintuja rauhassa ymmärsin, kuinka valtavan suuri lintu korppi on. Varis ja harakka näyttivät sen rinnalla jopa epäuskottavan pieniltä. Merikotkan rinnalla korppi on toki pieni, mutta ylväydessä vetää mielestäni kotkalle hyvinkin vertoja.

Voihan olla, että Kuhmon sianruhoilla ruokitut korpit ovat suurempia ja komeampia kuin mitä meillä täällä etelässä... Ainakin Kuhmon erämaamaisema tekee niille paljon enemmän oikeutta kuin mikään salolainen lähiö. Mutta kyllä niitä korppeja täälläkin on joten kai ne täällä viihtyvät. Eivät varmaan tiedä paremmasta...


Töyhtöhyypät olivat korpeista jatkuvasti huolissaan ja syöksyivät niitä kohti. Tämäkin korppi sai väistää hyyppähyökkäystä.

Korpin äänivalikoima on todella laaja. Täällä etelässä en ole kuullut ollenkaan kaikkia ääniä, joita korpit osaavat päästää.

Itä-Suomen suolla niiden jutustelua sai kuunnella kaikessa monipuolisuudessaan. Osa äänistä oli niin erikoisia, ettei niitä oikein ollut uskoa edes linnun ääniksi. Perinteisten äänien ohella korpit päästelivät korkeita huutoja sekä onttoja, helähtäviä ääniä.

Olisi mukava tietää, mitä ne toisilleen juttelivat. Paljon niillä ainakin asiaa oli, ja monenlaista saivat ilmeisesti myös selvitetyksi.
Variksia suolla oli parhaimmillaan useita kymmeniä, mutta harakoita vain muutama. Harakat näyttivät pikkuruisilta ja vähän jopa säälittäviltä kaikkien suurten ja jykevien korppien keskellä.

Löysin taannoin metsästä suuret määrät ehjiä, kauniita korpinsulkia. Ne ovat parhaillaan sisarellani, hän tekee niistä minulle ihanan unisiepparin.

Korppi kuuluu mielestäni samaan ylimystisten eläinten kategoriaan kuin  karhu, susi ja hirvi sekä ahma ja huuhkaja.

Suuri ja kunnioitusta herättävä olento, joka väkisin tuo mieleen erämaat ja villin luonnon.Heräsikö ajatuksia tai kysymyksiä? Voit kirjoittaa minulle yksityisviestin.

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *