Kevään erotukset alkoivat

Olin eilen ystävän kanssa hetken aikaa poroerotusaidalla eli lyhyesti ilmaistuna aijalla.

Puheiden mukaan aidassa oli 3000-4000 poroa, eli aika paljon.

Kirnussa oli kova tohina. Porojen kiinniotto ja merkitseminen spraymaalilla oli aloitettu iltapäivällä kahdelta. Me saavuimme paikalle yhdeksän aikoihin illalla, ja ruljanssi jatkui kuulemma vielä aamun pikkutunneille saakka. Aamulla kaupalla kävi monta koko yön uurastanutta poromiestä hakemassa eväitä palatakseen jälleen aidalle takaisin.

Erotukset jatkuvat ilmeisesti loppuviikon ajan.

Kiinni on.

Välillä joku poromiehistä joikasi. Se se vasta loi tunnelmaa!

Viimasta johtuen minulla oli aika kylmä, kun yritin hiukan valokuvata kirnun toimintaa. Pakkasta oli kai viitisentoista astetta.

En mennyt kirnuun, koska minua ei innostanut ottaa poroja kiinni, ja muutoin olisin ollut vain tiellä. Ystäväni sen sijaan asteli kirnuun tottuneesti ja alkoi ottaa poroja kiinni merkitsemistä varten.


Keskellä olevassa kirnussa on kirkkaat valot. Ympäröivissä aitauksissa tunnelma on rauhallinen.

Täkäläisen erotusaidan ilmakuvan löydät tästä linkistä. Kirnu erottuu keskellä pienenä pyörylänä. Poromiehet majoittuvat ja lämmittelevät pienissä kotoisissa mökeissä.

Hiippailin kirnun ulkopuolella, jossa oli mukavan hiljaista. Valokuvaaminenkin oli innostavampaa, kun oli niin rauhallista.Heräsikö ajatuksia tai kysymyksiä? Voit kirjoittaa minulle yksityisviestin.

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *