Partyjoik

Paikallisessa baarissa kuulemma on joikaaminen kielletty.

Täällä pidempään asuneet muualta muuttaneet tuntuvat suhtautuvan joikaamiseen aika nihkeästi.

Minuun se edelleen uppoaa (ehkä mittani ei ole vielä tullut täysi?) Minusta on hauskaa kun joku asiakaskin joskus pärähtää joikaamaan kesken kauppareissun. Tunnelma on heti sata prosenttia eksoottisempi.

On vapaapäivä, ja aamulla intouduin jälleen etsimään hyviä saamen- ja norjankielisiä biisejä. Yksi kiinnostava tapaus löytyi, nimittäin rOlFa. Heidän musiikkinsa on pääasiassa hyvinkin country-tyylistä, mutta kielenä toimivat saame ja norja. Artisti löytyy Spotifystä.

No joo, tämä tähän linkkaamani biisi raikui iloisesti Skoganvarre Villmarkin jäällä viime viikonloppuna kun suuri väkijoukko odotteli Altasta tulevia koiravaljakoita saapuvaksi.

Tunnelmaa on vaikea edes kuvailla, mutta yrittäkää kuvitella: Laakea järven jää, ympärillä tunturit. Revontulet loimuavat muuten pimeällä taivaalla. Jäällä satoja ihmisiä, puheensorina käy norjaksi. Nuotio, ruokaa, juomaa, suuria autoja, kalliita kelkkoja, kaikilla hyvä tunnelma - ja partyjoik raikaa korkealle nostetuista kaiuttimista.

Minä intoilin siitä kaikesta ihan täysillä.
Kyllä, musiikillinen puoleni on hyvin synkkä ja pimeä. Saamelaisräpin lisäksi pidän muun muassa countrysta ja Bieberistä. Tämä vaatii kanssaihmisiltä aika paljon kestämistä...

Kommentit