Ivalo Watercross 2015

Viikonlopulla Ivalossa kisattiin siitä, kuka ajaa taitavimmin moottorikelkalla veden päällä - ja kenellä on siihen paras kalusto.

Olin odottanut watercross-kisoja jo tosi pitkään, sillä en ollut koskaan aiemmin nähnyt lajia livenä. Vain Youtube-videoilta. Ja niissä se näyttää tosi siistiltä.

Harmitti, kun taivas oli lauantaiaamuna pilvessä. Juuri edellisenä iltana oli ollut kaunis ilma, ja sunnuntainakin aurinko paistoi, mutta tottakai juuri kisapäivänä sää oli harmaa ja vesitihkuinen. Kylmyydestä puhumattakaan!

No, niillä mennään mitä on. Kaikki lämpimät vaatteeni olivat tietenkin kotona Kittilässä, koska matkaan lähtiessäni luulin, että oli kesä. Pakkasin päälle ne vaatteet jotka vähänkään kykenin ja hain kaupasta vielä lisää. Sitten ei muuta kuin kisapaikalle!
Hyppyristä laskeutuminen menestyksekkäästi on taitolaji ja vaatii paljon myös kelkalta.


Kisaajat kiersivät joella rataa, johon kuului myös hyppyri.

Paljon nähtiin myös upotuksia eli niitä hetkiä, kun kelkka vajosi joen pohjaan. Se kuuluu lajiin kuulemma hyvin olennaisesti.

Tuolloin vesiskootterikuski ryntäsi täyttä häkää ensin noukkimaan vedestä ylös kelkan kuljettajaa.

Uponneesta kelkasta nousi ylös koho, jonka perusteella lautalla olleet ihmiset löysivät kelkan, nostivat sen pintaan ja toivat rannalle.

Tämän aikaa kisa oli aina hetken pysähdyksissä.


Kelkkaa nostetaan veden pohjasta.
Tunsimme piston sydämessämme kun seurasimme kisaa ilmaiseksi sillalta sen sijaan, että olisimme maksaneet lipun varsinaiselle oleskelualueelle. Myönnän ja pyydän anteeksi.

Heräsikö ajatuksia tai kysymyksiä? Voit kirjoittaa minulle yksityisviestin.

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *