Ensimmäinen päivä Norjassa

Hotellimme sijaitsee Tromsöyan eteläpäässä. Maisemat huoneemme ikkunasta ovat mielettömät. Aamulla satoi räntää, mutta se meni onneksi ohi sillä aikaa kun olimme aamiaisella. Aamiaissalin suurista ikkunoista oli upea seurata päivän kirkastumista.

Käytiin vähän ajelemassa. Sitä meillä onkin ohjelmassa joka päivä - välttelemme Tromssan keskustaa, sillä museot, putiikit, ravintolat ja ruuhkat eivät ole kummankaan mieleen.


Ajelimme tänään Kvalöyan rannoilla, kaukaisin piste oli upea Hillesöya. Pysähtelimme vähän väliä kuvaamaan ja ihailemaan maisemia. 

Silta Sommaröyaan.
Varsinkin rantojen värit ja turkoosi meri olivat mieleenpainuvia näkyjä. Rannoilta löytyi paljon simpukoiden ja merisiilien kuoria.


Kaikkialla oli upeita vuoristomaisemia. Hillesöyassa lunta ei ollut enää juurikaan, mutta sisämaassa sitä oli vielä paikoittain todella paljon. Myös poroja näkyi monessa paikassa, ja hiihtäviä tai juoksevia norjalaisia tuntui olevan kaikkialla.


Hotellin edestä lähtee kauniinnäköinen rantapolku, jonne illemmalla ajattelimme lähteä kävelylle. Kaunista ilmaa on onneksi luvattu joka päivälle.

Karigasniemellä asumisen jälkeen Norja ja norjalaiset tuntuvat jotenkin niin kotoisilta, ettei sitä oikein edes miellä olevansa ulkomailla. Huomaan ymmärtäväni melkeinpä kaiken mitä esimerkiksi kaupassa ohimennen kuulee ihmisten puhuvan. 

Nytpä sitä voisi suunnitella minnekä huomenna ajelisi!

OTA YHTEYTTÄ

Heräsikö ajatuksia tai kysymyksiä? Minulle voit laittaa viestiä Instagramissa @jonna_saari