Tarot-korttien häälahja

Aurinko on alkanut paistaa toden teolla: se aloittaa aamulla viideltä ja lopettelee illalla yhdeksän jälkeen. Aamulla ja varsinkin illalla se luo intensiivisen lämpimiä ja kirkkaita säteitään kotiimme varsinaisena valotulvana.

Tästä johtuen pyyhin nykyään pölyt melkein joka päivä, koska mikään ei näytä pölyhiukkasta niin silmiinpistävän selkeästi kuin vino auringonvalo.

Ehkä sillä on sanomansa: ihminen, koti tulee siivota ja tuulettaa keväällä talven jäljiltä perusteellisesti!

Eilen pyyhin kostealla liinalla pölyä pois huonekasvin suurilta ja kauniilta lehdiltä, jotta kasvi saisi kunnolla kevään valoa lehtiensä pinnoille. Siinä samalla mieleeni tuli sekoitella tarotkortteja, jotka ovat lipaston päällä puurasiassa kasvin vieressä.

Sekoittelen kortteja aina toisinaan, se on mukavaa puuhaa. Kortit tulee pitää lähellä ja niitä kannattaakin välillä katsella, jotta oma energia imeytyy niihin ja niistä tulevat omat. Kortit ovat suuria, kauniita ja kiehtovia ja ne tuntuvat minusta miellyttäviltä niin käsiin kuin mieleenkin.

Istahdin sängylle sekoittelemaan. Kun tunsin että pakka on sopivan tuoreesti sekaisin, tein pinkan nätiksi ja laitoin takaisin vastapuhdistamaani puurasiaan.

Jälkeenpäin huomasin sängyllä kaksi korttia. Olen sekoitellut kortteja monesti ennenkin, mutta koskaan niitä ei ole pudonnut minulta. Yllätyin kovasti, koska en sekoittelun aikana ollut lainkaan huomannut, että kortteja olisi pudonnut. Olen aina tosi huolellinen niiden kanssa.


Hain oitis kirjasen joka kertoo korttien merkityksestä. En ole opetellut kortteja ulkoa koska en tee tarot-luentaa yleensä itsellenikään saati muille.

Miekat: Kuningatar -kortista kirja kertoo muun muassa seuraavaa: Mieleltään itsenäinen, älykäs ja rationaalinen nainen, joka yleensä pitää kriiseissä pään kylmänä. (...) Hän on hyvin tarkka havaitsemaan pohjavireitä, eikä häntä pidä aliarvioida.*

Minua alkoi naurattaa. Kortti kehuu minua! Tunsin kuin minulle olisi sanottu päin naamaa, että olen elämässä nyt oikealla polulla ja kriisien jälkeen paikkani ja itseni löytänyt. Siltä minusta on tuntunutkin, ja jos kerran olen niin älykäs ja rationaalinen, niin voin varmasti luottaa tuohon tunteeseen.

Ja jos ei muidenkaan, niin ei minun itsenikään todellakaan tule aliarvioida itseäni.

Mutta vasta kun luin toisen kortin merkityksen, ymmärsin, että nyt ihan oikeasti pukkaa viestiä jostain korkeuksista. Toisen kortin avainsana on kumppanuus.

Sauvat: II: Tämä kortti merkitsee usein menestyksekästä ja kukoistavaa kumppanuutta. Yhteisymmärrykseen pääsy edistää projekteja ja johtaa menestykseen.*

Eihän tarot-kortteja yleensä lueta niitä vahingossa pudottelemalla. Mutta koska en lue niitä muutenkaan, korttipakkaa hallinneet voimat päättivät kai käyttää toista taktiikkaa. Joka tapauksessa tämä viesti oli selvästi päätetty puskea perille minun luokseni - vaikka sitten putoilevien korttien muodossa.

Istahdin uudelleen alas ja katselin lämpimässä ilta-auringossa kylpevää huonetta, näkemättä kuitenkaan muuta kuin juuri tuon valon ja sen sävyt. Hymyilin. Häät ovat ensi viikolla, ja taisimme juuri saada henkimaailmalta varsin vaikuttavat onnentoivotukset.

Lainaukset ovat peräisin Jonathan Deen kirjasta Tarot (Gummerus).