Minä olen

Loppuvuonna 2013 havahduin olevani vapaa. Ei omistusasuntoa, ei pitkäaikaista työpaikkaa, ei puolisoa, ei lapsia. Vain auto, hiukan rahaa ja loputtomasti mahdollisuuksia. En kuitenkaan tiennyt kuka olin, enkä tiennyt, mikä tekisi minut onnelliseksi. Itseni lisäksi olin aikuistumisen vuosina hukannut yhteyden perheeseeni sekä luontoon.

Elämäntilanteen muutoksen myötä lähdin hakemaan uutta suuntaa elämälleni. Metsien suojissa, purojen varsilla ja perheen ja ystävien tuella sain rohkeutta aidosti ja pelottomasti miettiä, mitä haluan elämältä. Aloin tuntea, että minussa on voimaa, josta en aiemmin ollut tiennyt mitään.

Oivalsin, että elämässä tärkeää ei ole suorittaa, ansaita, omistaa tai näyttää menestyneeltä. Tärkeintä on olla sellainen kuin on ja elää omannäköistään elämää, olla vastuussa omasta onnellisuudestaan ja kehittää itseään henkisesti.

Vuonna 2014 etsin työkkärin sivuilta pohjoisimman mahdollisen työpaikan, jonka voisin saada. Pian pakkasin autoni ja muutin synnyinseudultani Salosta Karigasniemelle Utsjoelle. En tuntenut ristin sielua Lapista enkä koko Pohjois-Suomesta. Jokainen minulle tuttu kasvo jäi Salon seudulle. 

Lappi alkoi kuitenkin nopeasti tuntua paikalta, jossa minun on hyvä. Rauha, jonka löysin erämaan ihmistyhjiöstä, oli odottamaton. Vasta jälkikäteen oivalsin, kuinka paljon elämäntapani etelässä oli vienyt minulta voimia. Lappi osoitti minulle, että tarvitsen paljon rauhaa ja hiljaisuutta ollakseni onnellinen - en tavaraa enkä suorittamista. Ja koska olen kömpelö ihmisten seurassa, helpotti oloani myös Lapin ihmistyhjiö. 

Samalla kun olen kasvatellut pintajuuria Lappiin, olen alkanut rakastaa myös kotikaupunkiani Saloa aivan uudella tavalla. Näen juureni nyt uusin silmin ja arvostan niitä enemmän kuin koskaan. Retket kotiseudulle ovat aina vuoden kohokohtia ja antavat paljon voimaa <3

Asumme puolisoni ja kissamme kanssa joen rannalla erämaan laidalla. Kirjoitan myös pientä Vedenalaisretkiä-blogia, ja työskentelen etänä Retkipaikalle. Tervetuloa lukemaan Olla-blogiani, johon kirjoittelen kuulumisia arjestani. 

-JonnaLUETTAVANA JUURI NYT

Maailman hienoin esitys – evoluution todisteet (The Greatest Show On Earth), Richard Dawkins, 2009

KUULOKKEISSA JUURI NYT

Human. :||: Nature., Nightwish, 2020

Endless forms most beautiful, Nightwish, 2015

OTA YHTEYTTÄ

Heräsikö ajatuksia tai kysymyksiä? Minulle voit laittaa viestiä osoitteeseen jonna.m.saari@gmail.com