Minä olen

Kuva: Marinella Himari
Loppuvuonna 2013 havahduin olevani täysin vapaa. Ei omistusasuntoa, ei pitkäaikaista työpaikkaa, ei puolisoa, ei lapsia. Vain auto, hiukan rahaa ja loputtomasti mahdollisuuksia. Lähes 10 vuotta olin elänyt elämää, joka ei näyttänyt eikä tuntunut minulta. En tiennyt, kuka olin, enkä tiennyt, mikä tekisi minut onnelliseksi.

Elämäntilanteen muutoksen myötä lähdin hakemaan uutta suuntaa elämälleni. Metsien suojissa, purojen varsilla ja perheen ja ystävien tuella sain rohkeutta aidosti ja pelottomasti miettiä, mitä haluan elämältä. Aloin tuntea, että minussa on voimaa, josta en aiemmin ollut tiennyt mitään.

Opin, että elämässä tärkeintä ei ole suorittaa, ansaita tai omistaa: tärkeintä on olla, tuntea ja tiedostaa oma olemassaolonsa jokaisena hetkenä, kaikilla aisteilla. Silloin ei ole riippuvainen muista ja muiden sanomisista ja odotuksista, vaan on aidosti läsnä itsensä kanssa. Sitä oppia en halunnut enää koskaan unohtaa, joten nimesin blogini sen mukaan.

Muutto Lappiin

Päähänpistolta tuntunut ajatus olikin kohtalon johdatusta. Etsin työkkärin sivuilta pohjoisimman mahdollisen työpaikan, jonka voisin saada. Kahta viikkoa myöhemmin pakkasin autoni ja muutin synnyinseudultani Salosta Karigasniemeen Utsjoelle syksyllä 2014.

En tuntenut ristin sielua Lapista enkä koko Pohjois-Suomesta. Jokainen minulle tuttu kasvo jäi lounaisrannikolle.

Muutaman päivän koti-ikävän jälkeen aloin tuntea käsittämätöntä kuuluvuuden tunnetta. Lappi ja kaikki sen elementit alkoivat nopeasti tuntua kodilta, paikalta, jossa minun kuuluu olla ja jossa minun on hyvä. Rauha, jonka löysin, oli odottamaton.

Kulttuurishokkia ei koskaan tullut, hiljalleen juurruin Lappiin. Lapin luonto ja tunnelma olivat minulle tuttuja lapsuuden kesiltä, ehkä tänne oli siksi helppo kotiutua. Tapasin mieheni, jonka kanssa muutimme ensin Ounasjoen rannalle Kittilään ja sitten omaan kotiin Sodankylään.

Elämä on rauhallista ja rentoa. Olen vapaaehtoisesti lapseton, eikä arkeen töiden lisäksi juuri ole kertynyt velvollisuuksia. Siitä minä nautin suuresti.

Päätyöni ohella kirjoitan kolumnia Sompio-lehteen sekä maalaan eläintauluja toiminimellä Korpimieli.

Olla on oma kasvutarinani. Tarina siitä, kuinka luonto ja itsensä kohtaaminen auttoivat minut löytämään ja voimaannuttamaan itseni, ja kuinka intuitiota seuraamalla löysin rauhani ja paikkani tässä maailmassa. Vuoden 2018 lopulla aloin käydä blogissani aiempaa systemaattisemmin läpi henkistä kehitystäni eri näkökulmista, pohdinnat löytyvät täältä.

Minuun saa yhteyden sivupalkissa olevalla lomakkeella, instagramissa @jonna_saari tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen korpimieli@gmail.com.

-Jonna

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *