Eläimiltä oppia onnellisuuteen

Harjoituksia läsnäolon voimasta -kirjassa neuvotaan ottamaan eläimistä oppia, jotta nykyhetkessä eläminen on helpompaa. Eläimet eivät mieti mennyttä tai tulevaa, vaan ne ovat tyytyväisiä, jos niillä juuri nyt on kaikki hyvin. Tämän ajattelutavan omaksuminen on hyvin vapauttavaa, vaikka sen omaksuisi vain pieniksi hetkiksi kerrallaan. Itseäni se auttaa etenkin unensaannissa. Eläin ei murehtisi tulevaa päivää, ei miettisi menneen päivän kommelluksia, ei pelkäisi, harmittelisi eikä jännittäisi. Jos eläin saisi nukkua lämpimässä sängyssä ja kokisi olevansa turvassa, eikä sillä olisi nälkä eikä jano, sen elämä olisi täydellistä. Se nukahtaisi rauhassa ja nukkuisi hyvin. Siitä on kelpo ottaa mallia.

Ostin tänään sohvan tulevaan kotiini. Siisti ja kivannäköinen sohva löytyi Fidasta neljälläkympillä. Ja siinä on niin hyvä istua! En kokeillut röhnöttää siinä, mutta ei siinä voisi olla niin hyvä istua ellei siinä olisi myös hyvä röhnöttää.

Olen saanut uuden kotini uudet huonekalut reilulla satasella. Sohvapöytä 10 euroa, TV-taso 38 euroa, sohva 40 euroa, keittiön pöytä ilmaiseksi ja tuolit yhteensä 20 euroa. Lisäksi saan olohuoneeseen sisareltani vanhan arkun, jossa on vaikka kuinka paljon säilytystilaa sisällä. Matot joudun vielä ostamaan, mutta ostan ne viimeiseksi, koska vasta silloin ihan lopuksi voin tietää, millaiset matot sinne todella sopivat. Matoilla on valtava merkitys sisustuksessa, ne ovat niin hallitseva elementti! Kun ei ole lapsia ja koirakin on aika siisti tapaus, voisin hyvin harkita jopa vaaleita mattoja. Mutta katsotaan nyt.


Heräsikö ajatuksia tai kysymyksiä? Voit kirjoittaa minulle yksityisviestin.

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *