Muistoja Islannista

Matkakuume pauhaa. Haaveilen Islannista, Lofooteista, valaista, merestä, tuulesta. Haaveilen jopa Huippuvuorista, vaikka en ole siellä koskaan ollut.

Kaveri onneksi pyysi minua mökille meren rantaan. Se on ihana paikka, se mökki. Siellä on niin kaunista, merta, kallioita ja tuulen käppyräisiksi tuivertamia mäntyjä. Siitä tulee meille molemmille oikein hermojenlepuutus- ja akkujenlataushetki.

Tässä matkakuumeiluni pahentamiseksi valokuviani Islannista vuodelta 2000. Kuvat on otettu oikein filmikameralla ja skannattu sitten digimuotoon. Yllättävän hyviä kuvia 12-vuotiaan räpsimäksi, vaikka itse sanonkin.


Lintuharrastukseni eli ensimmäistä kulta-aikaansa Islannin-matkan aikoihin. Voitte kuvitella, minkälaisissa fiiliksissä selailin ottamiani kuvia ja löysin tuon yllä olevan, superhyvän kuvan myrskylinnusta. Myrskylinnut ovat hurjan söpöjä pikku töppäsiipiä. Islannissa nähtiin paljon myös tietenkin esimerkiksi suulia ja erilaisia kihuja sekä pitkällisten haaveiden jälkeen myös isovesipääskyjä. Niistä olin aivan ekstaasissa, ne ovat aivan huippukauniita.


Olimme Islannissa kaksi viikkoa ja kiersimme koko saaren autolla. Matkasimme sinne perheeni kanssa siis laivalla, eli meillä oli oma matkailuauto mukana. Koko kahden viikon aikana muistaakseni vain yksi päivä oli harmaa, ja se oli se kun vierailimme Strokkurilla ja Geysirillä. Muutoin aurinko paistoi. Islanti on satumaisen kaunis maa. Unelmoin jo nyt siitä, että jonain päivänä saan samota ja telttailla siellä kaikessa rauhassa unelmieni miehen kanssa... Kyllä minä taidan vähän höpsö olla!


Mustaherukkatee muistuttaa minua Islannista aina, koska sitä juotiin siellä todella paljon. Ja se maistui hunajan ja maidon kanssa niin huippuhyvältä! Taidanpa napata sitä tänään kaupasta mukaan ja fiilistellä illalla Islantia.

Heräsikö ajatuksia tai kysymyksiä? Voit kirjoittaa minulle yksityisviestin.

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *