Viikonloppu Kasnäsissä

Kyllä tuntui hyvältä hengittää meri-ilmaa, ei voi muuta sanoa. Saavuttiin Kasnäsiin lauantaina puolilta päivin, kun oltiin matkalla käyty Kemiön keskustassa kaupassa. Ihmeen S-ryhmäkeskittymä se keskusta. Joka paikassa näkyy S-ryhmän putiikkeja.

No, teehetken jälkeen laitettiin onget valmiiksi ja suunnattiin laiturille. Sää oli kaunis mutta tuuli puhalsi kyllä. Eihän sieltä mitään kalaa tullut, mutta ei se ollutkaan pääasia. Pääasia oli että sai istua laiturinnokassa hyvässä seurassa ja meri-ilmaa hengittäen.


Koira toohotti vesirajassa edestakaisin ja ihmetteli suuresti ohi kiitäviä veneitä ja vedessä kelluvaa ongenkohoa. Naapurimökissäkin kuului olevan koira, joku pieni räksy.

Kaveri halusi lähteä soutelemaan, se on kuulemma must aina kun hän käy mökillä. Venettä ei oltukaan vielä vedetty kuiville ja se oli täynnä vettä. Mutta kyllä se siitä tyhjäksi saatiin jotta päästiin matkaan. Kierrettiin edessä oleva pieni, sievä saari, jonka keskellä oli todella upea kelopuu. Mennessä tuuli oli meidän puolella mutta paluumatka olikin hitaampi, kun tuuli koitti puhaltaa meitä aivan väärään suuntaan.


Nähtiin merikotka lentelemässä ja kaukana näkyi myös Högsåran lossi.

Kun onkimiset oli ongittu ja soutamiset soudettu, istahdettiin hetkeksi sisälle lepäämään. Laitettiin takkaan tuli ja syötiin iso siivu brietä. Oltiin päätetty, että illalla mennään Kasnäsin laivarantaan ravintolaan syömään. Ilta pimeni ja vettä satoi vaakatasossa, mutta autolla matka taittui mukavasti. Kasnäs Paviljongissa oli yllättävän paljon väkeä, myös lapsiperheitä. Mutta suomenruotsalaisten lapset käyttäytyivät arvatenkin sivistyneesti ja olivat hiljaa, eli haittaa niistä ei ollut.

Otettiin alkuruuaksi kalasalaatti, jossa monenlaisten vihreiden lehtien lisäksi oli punarapuja ja savulohta. Aivan ihanaa! Kasnäsin pizzassa taas oli lohta myös ja sen kanssa katkarapuja ja tilli-kermaviilikastiketta. Huiman hyvää. Jälkkäriksi kahvi ja kaakao ja sitten olikin aika palata kotiin myrskyn halki.


Illalla meillä oli suuret suunnitelmat katsoa vielä kauhuelokuvaa, mutta eihän siitä mitään tullut. Oltiin herkuteltu koko päivä joten uni tuli väkisin. Kuinka ihanaa onkin mennä sänkyyn nukkumaan silloin, kun väsyttää aivan kamalasti! Melkein mikään maailmassa ei tunnu yhtä hyvältä.

Aamulla herättiin myrskyisten maisemien keskellä. Meri oli täynnä vaahtopäitä. Laitettiin porsaanfile uuniin ja ulkosauna lämpimään. Ja sitten herkuteltiinkin taas koko päivä.

Eli toisin sanoen oli hyvä viikonloppu. Ensi lauantaina onkin taas ravintolapäivä ja siihenkin aion osallistua - en kokkina tosin, vaan ruokailijana. Tiedossa on hyvä aasialainen pop up -ravintola.

Feng shui -blogin uudessa postauksessa on ennusteet vuodelle 2014 kua-numeroiden ja elementtien perusteella. Tässä ennuste minulle:
"Puu-Kolmoselle vuosi 4-huoneessa merkitsee oman elämän tutkimista, alkuvalmisteluja ja luovuutta käyttäen myös jatkosuunnitteluja. Edellisen vuoden vauhti saattaa vielä väsyttää, siksi on hyvä määritellä oma tahti! Ihmissuhteissa tarvitaan tarkkuutta. Tammikuun kuukausienergia aloittaa vuoden ristiriitojen selvittämisellä ja terveysasioiden kuntoon laittamisella."
Siinäpä sitä on miettimistä. Hyvin ajankohtaisia asioita tilanne huomioon ottaen. Tälle vuodelle minulle ennustettiin suurta muutosta elämässä ja se tapahtui elokuussa. Muutos oli niin suuri, että onneksi ensi vuodelle onkin luvassa elämän tutkimista, joka toki on jo alkanut. Alkuvalmisteluja uuteen elämään? Kuulostaa hyvältä. Myös jatkosuunnitelmia todella kaipaan ennenkaikkea töiden suhteen ja voi olla, että niiden kanssa pitää olla hyvinkin luova. Mutta enköhän mä jotain keksi. Tammikuu kuulostaa haasteelliselta mutta ei se ihan kamalan paha voi olla. Taidanpa kyllä hyvinkin tietää että mistä ristiriidoista tuossa ennusteessa puhutaan.

Heräsikö ajatuksia tai kysymyksiä? Voit kirjoittaa minulle yksityisviestin.

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *