2014 ja realistiset lupaukset

Vuoden vaihtuminen on yksi siisteimpiä juttuja.

Menneen vuoden tomut voi karistaa harteiltaan ja uusi vuosi siintää edessä kirkkaana, selkeänä ja täynnä mahdollisuuksia. Kaikki näyttää niin hyvältä.

Vuodenvaihteen symbolinen arvo on mittaamaton. Ja tämä on varmasti elämäni tärkeimpiä uusiavuosia. Otan siitä kaiken ilon irti.

Tutkiskelin lyhyen aikavälin tavoitteitani ja totesin, että ne ovat kaikki saavutettavissa alkavana vuonna.

Lyhye(hkö)n aikavälin tavoitteita:

  • Käydä oluella Mossalassa 
  • Lähteä Ylvis-show'ta katsomaan Osloon 
  • Käydä valassafarilla Lofooteilla 
  • Muuttaa
  • Alkaa harrastaa kalastusta (kesäaikaan) ja opetella perkaamaan ja kokkaamaan kalat 
  • Käydä Utössä linturetkellä 
  • Nähdä susia ja karhuja luonnossa

Utön reissu toteutuu jo tammikuun alussa - ekan kerran. Samalla varaan hotellihuoneet myös seuraavaa kertaa varten, johonkin ehkä maalis-, tai huhtikuulle. Silloin lintujen muutto on jo käynnissä. Siellä on bongaria varmaan niin piukassa, että hyvä kun kaikki mahtuu seisomaan tuuppimatta toisiaan mereen. Tällaisen käsityksen olen saanut. Siitä tulee taatusti mahtava kokemus.

Mossalaan voi lähteä mikä viikonloppu vaan. Katsoo vain, että on ihana ilma ja vapaa viikonvaihde, niin sitten ei tarvitse muuta kuin käynnistää Fiiatti ja suunnata kohti Paraista, Nauvoa, Korppoota ja Houtskaria. Lossia lossin perään, sinisenä siintävä itämeri... Ihanaa! Joka lossirannassa on jätskikioski. Ja mukana on tietenkin myös matoja ja onki, niin että pitkää lossia odotellessa voi onkia illaksi kalasopan ainekset.

Ylvis-reissu vaatii enemmän suunnittelua. Täytyy tarkistaa, milloin koko sarjaa edes kuvataan. Sitten on tehtävä lippu-, laiva- ja mökkijärjestelyjä. Hankalinta voi olla se, että saa riittävän monta vapaapäivää juuri sellaiseen saumaan, kun kuvaukset on. Saa nähdä miten sen kanssa käy.

Lofootti-matka on luvassa kesälomalla, milloin se sitten ikinä onkaan. Ajankohdalla ei ole väliä. Kyllä ne valaat siellä on ja pysyy. Kesällä mennään myös siskon kanssa Itä-Suomeen susia ja karhuja katsomaan. Sain sen matkan häneltä joululahjaksi! Ihan mieletöntä, se on nimittäin pitkäaikainen haaveeni jota en vain ole saanut aikaiseksi toteuttaa.

Kalastusharrastuksen aloittaminen alkaa uuden, nykyistä jykevämmän ongen ostamisella. Olen tässä talven aikana jo selvitellyt myös hyviä kalapaikkoja. Kun olen löytänyt uuden kodin itselleni Teijolta, on minulla aivan lähimaastossa monta hyvää onkimispaikkaa. Sekä merellä että järvissä. Mahtista.

Mahtava vuosi tulossa!

OneRepublic - jota en aiemmin ole noteerannut juuri miksikään - yllätti tekemällä ihan hillittömän hyvän Counting Stars -kappaleen tuossa jokin aika sitten. Luukutan sitä näinä päivinä hartaasti. Video on erikoinen, mutta plussaa reippaasta alligaattorista. Kunnon alligaattori pelastaa aina videon kuin videon.

Heräsikö ajatuksia tai kysymyksiä? Voit kirjoittaa minulle yksityisviestin.

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *