Fifin spa day

Fifillä oli tänään hemmottelukylpyläpäivä. Imuroin sen kankaisia mattoja hiki otsassa saadakseni niistä irti joka ikisen koirankarvan. Ja sainkin! Imuroin, imuroin ja imuroin, matot ja auton lattiat. Ai että kuinka siitä tuli kuratalven jälkeen taas puhdas ja ihana, kuin uusi!

Isi vaihtoi samalla autoon sievät kesärenkaat ja pesi sen painepesurilla. Kaikkialta valui talven jäljiltä kuraa ulos. Nyt on puhdasta ja ihanaa.Pyyhin auton pinnat erillisillä puhdistusliinoilla. Suurin murheeni olivat etupenkit, jotka koira oli talven aikana kurastanut. Se ei ole suostunut uskomaan, että se ei saa hypätä penkille silläkään aikaa, kun olen kaupassa. Aina se hyppää siihen, ja tassuttelee molemmilla etupenkeillä, ja kurastaa. Ostin Motonetistä spreijattavaa vaahtoa penkkien puhdistamiseen. Vaahto suihkutettiin penkeille, hierottiin pyyheliinalla, annettiin kuivua ja lopuksi vielä imuroitiin. Tahrat lähtivätkin yllättävän tehokkaasti. Olisivat lähteneet kokonaankin, jos olisin jaksanut vielä pari kertaa käsitellä uudestaan. Mutta päädyinkin vain pistämään penkeillä pitämäni lampaantaljat takaisin paikoilleen ja olemaan tyytyväinen. Puunataan viimeisen päälle sitten juuri ennen myyntiä.

Tällaiset muutaman euron kosmetiikat käytössä tänään. Ihan hyviä molemmat.

Jumantsuikka että tuli ihanan puhdas auto. Ihana. Nyt siihen ei kyllä meinaa kehdata jalallaan astua, ettei vain tulisi yhtään hiekanmurenaa sisälle.

Aamulla oltiin porukoiden kanssa Halikonlahdella ja sen jälkeen torikahvilla. Altaat olivat pääasiassa auki. Käveltiin parkkikselta uudelle tornille ja takaisin. Sinisorsia, kyhmy- ja laulujoutsenia, tukkasotkia, pajusirkku sekä jumalattomasti naurulokkeja, töyhtöhyyppiä, telkkiä ja pikkuvarpusia. Siinä suurimmat havainnot. Linnut eivät kuitenkaan olleet nyt aivan pääroolissa. Sain nimittäin aiemmin viikolla isiltä lahjaksi uudet kiikarit. Aivan fantastisen hyvät Nikonit! Mukavan jykevät ja kuva on kristallinkirkas.


Voi vitsit, en olisikaan voinut muuttaa Norjaan ilman hyviä kiikareita. Merilintujen ja valaiden katselussa pitää olla vehkeet kunnossa.

Tänä iltana rentoudutaan. Ollaan vain ja oleskellaan. Ei menoja, ei mitään ohjelmaa. Levätään. Vitsit, kuinka hyvältä se tuntuukaan. Tekisi mieli lyödä läskiksi ja hakea pizzaa, mutta en viitsi. En halua niitä kaloreita enkä jaksaisi enää kammata naamaakaan edes sitä vertaa, että viitsisi näyttäytyä edes lähipizzeriassa.

Heräsikö ajatuksia tai kysymyksiä? Voit kirjoittaa minulle yksityisviestin.

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *