Tappajakuha

Kahlaan jostain ihmeen syystä joka päivä läpi Ilta-Sanomien ja Iltalehden nettisivuja - niin kuin varmaan suuri osa suomalaisista muutenkin tekee.

Kaikkihan tietävät, että suurin osa uutisoiduista uutisista vaikuttaa olevan huonoja ja vakavia uutisia. Russofobisia otsikoita tulvii tällä hetkellä kaikkialta ja vaikka ja mitä.

Lisäksi näillä kahdella medialla on runsaat määrät nollauutisia, ulkomaisilta sivustoilta suoraan käännettyä hömppää, mitäänsanomattomia testejä ja muuta aivan turhaa ja harvoin edes kovin viihdyttävää saati kiinnostavaa. Silti ihmiset näitä juttuja lukevat aivan hiki otsassa ja niinhän minäkin teen.

No se siitä.

Nyt löytyi kyllä sellainen uutistarina että oikein ahmin sen alusta loppuun. Raatelusta epäillyn kuhan tarina alkoi kutkuttavasti ja oli rakennettu hyvin, viihdyttävästi ja pilke silmäkulmassa suurta draamaa luoden.

Heti aluksi kuvassa esiteltiin itse pääepäilty eli tappajakuha. Yleensähän minkä tahansa jutun kuvassa todetaan, etteivät kuvassa esiintyvät henkilöt liity juttuun. Jos kuvassa on vaikka puluja ja juttu kertoo Helsingissä päin kioskin ikkunaa lentäneestä pulusta (kyllä, tällainen pitkä uutinen oli jonakin kesänä) niin kuvatekstissä lukee, että kuvan pulut eivät liity juttuun.

Välillä se ei ole hauskaa ja joskus sitten taas on.

No, nyt ainakin kerrottiin selvästi, että juuri tätä nimenomaista, kuvassa olevaa kuhaa todellakin epäillään. Jutun lopussa selviää hänen kohtalonsa.

Tämäntyyppisiä tarinoita voitaisiin Suomesta kaapia enemmänkin, kirjoittaa ne hyvin, puolivitsinä mutta huolellisesti, yksityiskohtia unohtamatta, ja koota niistä vaikka kirja. Minä ainakin lukisin oikein mielelläni.Kommentit

Metsä Lintu sanoi…
Minua on aina hirvittänyt tuollaiset tappajakalat. Pikkutyttönä mökkirannan laiturin alla lymyili aina pieniä kiiskiä, jotka tykkäsivät napsia varpaita jos varpaat unohtuivat hetkeksi veteen. Minulle jäi kaloista jonkinlaiset traumat ja vielä nykyäänkin kammoksun luonnonvesissä uimista. Koskaan ei tiedä mitä siellä pimeydessä vaanii... ;)

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *