Lucy ja rupikonna

En saanut yöllä ajettua autoa sen omalle paikalle, koska keskellä pihatietä nökötti komea konna.
Pysäytin auton keskelle pihaa ja jätin valot päälle siksi aikaa, että sain napsaistua konnasta kuvan. Hän poseerasi tyynen rauhallisesti paikoillaan, hyvin itsevarman oloisesti. Sammutin auton ja jätin konnan rauhaan.

Olin ollut ystävän kanssa Turussa elokuvissa. En ole mikään elokuvafani, koska lähes kaikki elokuvat ovat täyttä roskaa, mutta välillä tulee lähdettyä leffaan siksikin, että saa olla hyvässä seurassa ja nauttia muutenkin vähän erilaisesta lauantai-illasta.

Turussa oli ihanan rauhallista huomioon ottaen, että sinne saapuessamme kello oli puoli kahdeksan ja kesäilta parhaimmillaan. Siellä oli kuulemma taas joku kesätapahtuma, ja varmaan väki oli vetäytynyt myös jokilaivoille. Joka tapauksessa keskusta oli melko tyhjä ihmisistä, onneksi! Suurkaupunki ei ole kumpaakaan meitä varten...

Nautimme tilavassa Teerenpelissä oluet ennen leffan alkamista.
Leffa oli Lucy.

Juoni: Scarlett Johansson joutuu salakuljettamaan vatsassaan pussin uudenlaista huumetta, pussi repeää ja elimistöön päästessään aiheuttaa sen, että Scarlett saa lopulta käyttöönsä kaiken aivokapasiteettinsa. Leffan pahikset ovat korealaisia ja hyvikset länsimaalaisia.

Me ihmisethän käytämme vain kymmentä prosenttia aivoistamme. Väittäisin, että moni paljon vähemmänkin.

Leffan mainoksen nähtyäni arvasin, että nimi Lucy viittaa australopithecus-Lucyyn, naiseen, joka eli 3,2 miljoonaa vuotta sitten ja jonka luuranko on hyvin säilynyt. Ja niinhän se olikin, että heti leffan alussa tätä muinais-Lucya kuvattiin.Leffan päätyttyä ulkona oli jo hämärää, joten saimme vielä ihailla isoa kuuta.

Kotiin ajaessani näin myös pari tähdenlentoa, olivatkohan ne jo niitä perseidejä?

Tämä päivä on ollut tavallinen, perusonnistunut sunnuntai. Aamulenkki jäi liian myöhäiseksi ja oli tukahduttavan kuuma, mutta ainakaan en tällä kertaa saanut yhtään hirvikärpästä iholleni. Kävimme Hossuksella uimassa ja nautiskellessani jätkiä ulkona sain seurata tosi läheltä kahta hemppoa, jotka ilmeisesti päättelivät, että jätskiä syövä mimmi ei ole erityisen vaarallinen tapaus.

Heräsikö ajatuksia tai kysymyksiä? Voit kirjoittaa minulle yksityisviestin.

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *