Lakselvissa

Tehtiin tänään työkaverin ja hänen miehensä kanssa ostosreissu Lakselviin Jäämeren rannalle.

Lakselv ei ole kovin suuri paikka, mutta on se suurempi kuin läheinen Karasjoki. Lakselvissa on ruokakauppojen, ravintoloiden ja kaiken muun lisäksi pieni ostoskeskus, josta löytyy muun muassa urheilutarvikekauppa. kirjakauppa, lelukauppa, pari vaateliikettä ja kahvila.
Vuoret kohoavat Lakselvin ympärillä ja Jäämeri ulottaa aaltonsa kaupungin rannalle, joskaan keskustassa shoppaillessa sitä ei juuri näe.
Saatiin hieno sää kaupoissa kiertelyyn. Lämpötila oli nollassa.

Keskustan kahvila on tosi tasokas ja suht edullinen, valtava herkullinen pala piimäkakkua ja suuri kahvi maksoivat yhteensä 65 kruunua eli alle kahdeksan euroa.
Kakkupalan jälkeen on tietenkin hyvä mennä farkkuostoksille. Onnistuin pienellä vaivalla löytämään täydellisesti istuvat farkut tunnetusta vaateketjusta ja otin farkkujen tiedot tarkkaan ylös, jotta voin jatkossa tilata uudet tarvittaessa netistä. Ostin myös kaulahuivin, koska kaikki kaulahuivini unohtuivat Saloon ja täällä alkaa olla jo sen verran viileä että syytä on huivi olla.

Nillestä ostin aivan ihanan säästöpossun, tai ennemminkin säästöbambin reilulla kahdeksalla eurolla.
Lakselvissa olisi mukava käydä aina silloin tällöin, ihan jo pelkästään siksikin, että sinne johtava tie on tosi kaunis. Se kulkee tuntureiden halki, tai en minä oikeastaan tiedä ovatko ne tuntureita. Välillä puita ei ole ollenkaan, välillä on matalaa koivikkoa, välillä hieman korkeampaa mäntymetsää. Järviä on tien varrella tuon tuosta.

Lakselvin päässä vuoret kohoavat jo valkoisina ja lumisina. En saanut autosta oikein kunnon kuvia otettua mutta tässä nyt hiukan osviittaa että millaisia maisemia täällä saa ostosreissuillaan katsella.
Sekä ostoskeskuksessa että autoradiossa soi matkan aikana Ylviksen uusi sinkku Trucker's hitch. Ai että kuinka se laittoi hymyilyttämään... Ylvis on enemmän tai vähemmän sen takana, että innostuin aikoinaan ajatuksesta muuttaa Norjaan ja nyt olen täällä, aivan Norjan rajalla. Norjassa vierailusta tulee varmaankin aika arkipäiväistä, nytkin olen käynyt siellä sekä eilen että tänään nauttimassa uusista elämyksistä. Asioin tänään jo ihan huomaamattani kaupassa sujuvasti norjaksi ja osasin jutella yhtä jos toista... Siitä tuli hyvä mieli.

Tässä vielä maisema joka aukeaa tuossa aivan vieressä, heti kun on päästy Norjan puolelle.Heräsikö ajatuksia tai kysymyksiä? Voit kirjoittaa minulle yksityisviestin.

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *