Kaksi kuukautta

On kulunut kaksi kuukautta siitä kun muutin tänne. Tuona aikana pakkanen on kiristynyt ja maa peittynyt kauniin valkoiseen lumeen. Olen saanut valtavasti tuttuja ja muutaman hyvän ystävänkin - ja olen hyvin onnellinen. Oloni on vahva ja hyvä.

Töissä saan jutella sydämeni pohjasta monenlaisten ihmisten kanssa monella eri kielellä. Ihmiset ovat niin mukavia täällä! Nautin työstäni, olkoonkin että koulutukseni kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

Kielitaito on kehittynyt hiukan. Kuuntelen samoja norjalaisia kappaleita kuin jo viime talvenakin, mutta ero on, että nyt ymmärrän sanoituksia jo melko hyvin. Töissä ymmärrän norjaa jo varsin hyvin, mutta sanastoa on tietenkin vielä paljon varaa kehittää. Mutta kyllä se siitä kehittyykin.

Saamen oppiminen on hiukan pysähtynyt. Osaan perusasioita, ja nyt huomaan keskittyväni ennen kaikkea kuuntelemaan saamea ihmisten keskustellessa. Keskityn kuin haukka ja ymmärrän sanoja sieltä täältä. Välillä pääsen hieman jopa kärryille siitä, että mistä keskustelussa puhutaan ja mitä siinä sanotaan.
Minulle on syntynyt arkirutiineita, jotka tuntuvat hyviltä. Olo on rento, koska huolia ei ole. Koti-ikäväkään ei ole edelleenkään iskenyt.

Nyt on aika kokata vähän turskaa. Se on sunnuntai-illan traditio.

Kommentit

morningbird sanoi…
Moi. Olen ruvennut etsimään mielenkiintoisia blogeja, joita lukea pimeinä talvi-iltoina (: Oli kiva löytää tämä sinun blogisi. Kiinnostuin, koska Lapin taika puhuttelee. Ja itse hain juuri pari kuukautta sitten työssäoppimispaikkaa juuri niiltä seuduilta missä sinä varmaan nyt asut. Tosin hylkäsin toistaiseksi ajatuksen sinne tulosta tähän hätään, mutta kiva löytää joku samoilta seuduilta, joka ottaa kauniita valokuvia ja kirjoittelee ajatuksiaan.
Moikka ja kiva että tykkäät mun blogista! Harmi että hylkäsit vielä ajatuksen tänne muuttamisesta. Mutta ehkä jonain päivänä sitten :) Suosittelen tätä seutua lämpimästi, tänne tulo oli ehdottomasti yksi elämäni parhaimmista päätöksistä, ellei paras.

Koitan jatkossakin laittaa kauniita kuvia tänne, jotta sulla riittää talvi-iltoihin tutkailtavaa :)

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *