Tänään ehkä tapahtuu

Tänään Suomen eduskunnalla olisi mahdollisuus kerrankin näyttää, että siitä on yhtään mihinkään ja että se oikeasti pystyy joskus päättämään jotain sellaista, jolla oikeasti on väliä.

Valitettavasti uskoni koko päätöksentekoon on sen verran heikko, että en usko sukupuolineutraalin avioliittolain menevän läpi. Mutta ehkä se menee. Toivottavasti se menee.

Mutta. Totta puhuen ideaali vaihtoehto koko hässäkälle olisi mielestäni sellainen, jota ei vielä ole olemassa.

Jospa olisi kolmas vaihtoehto, joka ei ole avioliitto eikä rekisteröity parisuhde.

Jos olisi vaihtoehto, joka antaisi pariskunnalle lain edessä saman arvon kuin avioliitto, mutta jolla ei olisi kirkon kanssa mitään tekemistä.

"Kihloille" keksittäisiin jokin toinen, kaunis nimi.
"Häille" keksittäisiin joku toinen, kaunis nimi.
"Avioliitolle" keksittäisiin jokin toinen, kaunis nimi.
"Kirkkojen" paikkaa ottamaan rakennettaisiin kauniita rakennuksia, joissa uskonnottomat voisivat halutessaan pitää juhlia, jotka korvaisivat nykyisiä kirkollisia menoja.

Mahtipontisuudessaan ja merkityksellisyydessään koko hässäkkä muistuttaisi kirkkohäitä -ja -avioliittoa, mutta koko hommalla ei olisi mitään tekemistä uskonnon kanssa. Juhlissa ei luettaisi Raamattua eikä liittoa solmittaisi Jumalan edessä, eikä siksi, että Jumala olisi tyytyväinen.

Liitto solmittaisiin, koska pariskunta sitä haluaa. Ja jos ei halua, niin ei tarvitse solmia. Kukaan ei paheksuisi, vaikka pariskunta ajattelisi itse sen sijaan, että ottaisi ohjeet elämäänsä uskonnosta.

Ja koska kirkko ei olisi tässä mukana, saisivat mies- ja naisparit aivan rauhassa solmia liiton keskenään ja lain edessä he olisivat aivan prikulleen yhtä arvokkaassa liitossa kuin mitä avioliitto on. Uskon, että myös monet tapauskovaiset, uskonnottomat ja kenties myös muihin uskontokuntiin kuuluvat olisivat kiinnostuneita tästä liittomahdollisuudesta.

Kirkkokin olisi varmaan tyytyväinen, koska se saisi vihkiä ainoastaan sellaisia ihmisiä, jotka se sattuu hyväksymään.

Varmaankin ainoat, jotka eivät olisi tyytyväisiä, olisivat ne mies- ja naisparit, jotka kaikesta syrjinnästä huolimatta uskovat Jumalaan ja haluaisivat solmia liiton rakastamansa ihmisen kanssa Jumalan edessä, kirkossa, seurakunnassa.

Palataan siis alkuun. Nyt eduskunta, unohtakaa se Raamattu ja päästäkää sukupuolineutraali avioliittolaki läpi. Raamattu ei lain pohjana ole kovin hyvä kirja. Vai milloin palaamme takaisin orjien omistamiseen ja kivitysrangaistuksiin?

Ja sitten on löpinä siitä, että lapsella olisi oikeus sekä isään että äitiin. Kielletäänkö yh-perheet? Aletaanko antaa rangaistuksia niille äideille, jotka haluavat ja myös hankkivat lapsen yksin?

Kommentit

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *