Joulu Nuvvuksessa

Oli aivan fantastinen joulu.

Minä ja ystäväni olimme saaneet kutsun ystäväperheen luo Nuvvuksen kylään. Ajoimme sinne aattoaamuna, tehtyämme ensin mukaan kymmenen litraa hedelmäsalaattia.

Ajomatkalla auton edestä käveli muutama Norjan puolelta tullut poro. Tuulilasin ohi lehahti myös pari lumivalkeaa riekkoa. Puut kaikkialla ympärillä olivat paksussa valkoisessa kuurassa ja maailma oli aivan satumaisen kaunis ajellessamme Tenon vartta pitkin pohjoiseen.

Paikalla oli paljon ihmisiä useasta eri sukupolvesta, ja meidät "ulkopuoliset" otettiin aivan ihanasti vastaan. Olo oli todella tervetullut ja kotoisa, ja niin hauskalla tavalla jouluisa, vaikka en edes ole jouluihminen!

Joulupöytä notkui herkkuja ja yritin ystäväni kanssa olla parhaani mukaan keittiössä avuksi. Talo on Tenon rannalla ja joen jää näkyi ikkunasta. Sen toisella puolella kohosivat Norjan komiat kukkulat.
Illalla pukki kävi jakamassa lahjat ja avasimme kaikki omia lahjojamme yhdessä olohuoneessa. Sain aivan ihania lahjoja... Niin ihania, että saatan postata niistä erikseen kunhan kerkiän. Käsitöitä, hilloja, Robin-tuoksun... Ja vaikka mitä muuta <3

Sekä eilen että tänään saimme ihailla kirkkaita revontulia, varsinkin aattoiltana ne olivat todella voimakkaat. Pakkasta oli todella reilusti, ja mikä pahinta, olin unohtanut kameran jalustan TAAS kotiin. Se harmitti kyllä tosi paljon! Vaan eipä sitä kauaa jaksanut harmitella.Suklaata ja muita herkkuja tuli syötyä vaikka millä mitalla. Pelasimme Leijonanmetsästys-peliä, joka on muuten tosi kiva peli! Suosittelen sitä lämpimästi, se on yksinkertainen ja hauska, mukavan reipastahtinen ja tietovisakysymyksineen myös varsin sivistävä peli.

Joulupäiväaamuna osa porukasta lähti kirkkoon Utsjoelle. Jumalanpalvelukseen paikalle oli osunut kuulemma kaksi bussilastillista kiinalaisia turisteja, joten pappi veti messun suomeksi, saameksi ja englanniksi. Itse en kirkkoon lähtenyt, mutta kirkkoväen palatessa kotiin sain ihaillia ihania saamelaisasuja ja -koruja.


Tässä ihana jouluemäntä tulossa kirkosta kotiin joulupäivän aamuna.Vietimme samassa porukassa vielä tämänkin päivän, kotiuduin vasta tovi sitten. Nyt on aika mennä nukkumaan, sillä huomenna on työpäivä.

Tänään iltapäivän aikana pääsin ensimmäistä kertaa moottorikelkan kyytiin. Se oli aivan huisin hauskaa, ei pelottanut ollenkaan. Siitä kyllä syttyi pieni palo sydämeen, että pian olisi kiva päästä kelkan kyytiin uudelleen, vaikka pidemmällekin reissulle!

Sain joulun aikana uusia kavereita, joiden kanssa on huomenna tarkoitus suunnata viikonloppua viettämään. On ihanaa saada uusia ystäviä.

Heräsikö ajatuksia tai kysymyksiä? Voit kirjoittaa minulle yksityisviestin.

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *