Poron maksaa

Naapurikaupan kauppias lahjoitti minulle sunnuntaina poron maksan, kun sellaista kyselin. Olisin mielelläni maksanutkin, mutta ilmaiseksi käskettiin ottaa. Mikäs siinä sitten!

Siipaloin puolijäisen maksan ohuiksi siivuiksi. Siivut oli helppo leikata, kun jäisyys piti maksan hyvin kasassa.
Paistoin siivut pannulla voissa. En lisännyt suolaa enkä pippuria, en kermaa enkä mitään muutakaan. Vasta lautasella laitoin maksasiivujen päälle puolukkahilloa.

Maksa oli suuri, joten syön siitä nyt kolmatta päivää, ja riittää siitä vielä huomiseksikin. Paistoin koko maksan kerralla, mutta jääkaappikylmät paistetut maksasiivutkin ovat todella hyviä!
Tälle viikolle on paljon mukavaa ohjelmaa. Huomenna matkaan illalla töiden jälkeen ystävän kanssa läheiseen kotaan aikaa viettämään ja herkuttelemaan. Sinne on muutamien kilometrien kävelymatka.

Torstaina on vapaa. Silloin rymsteeraan toisen ystävän avustuksella hiukan huonekaluja huoneesta toiseen ja muutenkin vähän sisustelen. Torstaina paikallisessa ravintolassa on myös joulupöytä, jonne rymsteerauksen ja lenkin jälkeen menemme. 

Torstai-iltana kappelilla on joulumyyjäiset ja kauneimmat joululaulut. Sielläkin ajattelin piipahtaa.

Kommentit

Tuula Laakso sanoi…
Kuulostaa ihan mahdottoman mukavalle. Olet kotiutunut sinne täysin ja miten upeita ihmiset siellä ovatkaan. Oikein onnellista joulun odotusta sinulle.
Hyvin olen kotoutunut kyllä ja täkäläiset on ottaneet mut hyvin vastaan. Joulunkin vietän kotona eli täällä pohjoisessa :) Mukavaa joulunodotusta sulle!
Kirsti sanoi…
Nam.. maksa on niin hyvää, söosin aina :) Kivaa joulunaikaa sulle.

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *