Muutoksen tuulia

Niin se vain ihmiselämä kulkee omia polkujaan. Kun kirjoittelin blogia muutama viikko sitten, muutossuunnitelmat olivat vasta epämääräisiä. Nyt kaikki on toisin ja tulevaisuus alkaa hahmottua hiukan - tai ainakin suunnitelmat ovat valmiit. Kunpa kaikki nyt vain menisi edes suurin piirtein niiden mukaan.

Viimeisten parin viikon aikana olemme muuttaneet väliaikaiseen kesäkotiin Tenon varteen. Lopetan nykyisessä työpaikassani kesän aikana.

Syksyllä edessä näyttäisi näillä näkymin olevan muutto Rovaniemelle. Kun molempien bisnekset Rollossa tulevat valmiiksi - toivottavasti mahdollisimman lyhyessä ajassa - unelmissa olisi koti käsivarresta. Se saattaa olla todellisuutta jo vuoden kuluttua.

Kesäkotimme edustalla liikkuu paljon hirviä. Tämän kuvan otti eilen illalla 3-vuotias Oona.

Kaikki tämä suuri muutos tuntuu väsyttävältä, mutta luojan kiitos se tuntuu samalla myös oikealta ja hyvältä. Tuntuu, että olemme tekemässä oikein, siten kuin molemmille on parasta. Tiedän jo nyt että minun tulee ikävä Karigasniemeä ja karigasniemeläisiä, kun lähdemme täältä. Onneksi tänne voi aina palata ainakin kyläilemään jos ei muuta.

Muutamme Rolloon vain siksi aikaa kun se on välttämätöntä. Ajatus siitä, että muutamme pois saamelaisalueelta, on minusta ikävä, mutta tiedän sen olevan tarpeellista nyt hetkeksi. Unelmoinkin jo kovasti elämästä käsivarressa, lähellä Kautokeinoa ja muutenkin saamelaisten alueella. Täällä asuessani olen ihastunut saamenmaahan ja todennut että minun on täällä tosi hyvä olla ja hengittää. Olo on kuin uudesti syntyneellä.


Maisema kesäkotimme pihasta Tenolle ja Norjaan päin. Hirvet näkyvät pisteinä maisemassa.

Heräsikö ajatuksia tai kysymyksiä? Voit kirjoittaa minulle yksityisviestin.

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *