Kelkka on, talvi saa tulla

Kävipä niin erinomainen tuuri, että minulle löytyi juuri sopiva moottorikelkka ihan kelpohintaan Rovaniemeltä.

Lynx Rave 550F vuosimallia 2007 muutti kotiimme Kittilään eilen. Kelkan pitäisi olla kaltaiselleni aloittelijalle sopiva, joskin epäilys on, että ensimmäisen talven jälkeen saatan toivoa jo vähän enemmän tehoja. Saa nähdä kuinka käy, juuri nyt olen ainakin erittäin tyytyväinen uuteen pupsukkaani. Kunpa vain olisi jo talvi!


Miehelle hyvä kelkka löytyi Pudasjärveltä, sen saamme kotiin ensi viikolla.

Olimme viime viikon etelässä, Salossa ja Helsingissä. Osuipa kohdallemme kova helleviikko, ja yhdessä etelän vilkkaan liikenteen kanssa se sai meidät kaipaamaan Lapin takamaiden rauhaan ja viileyteen.

Salossa nautimme useaan otteeseen Hossuksen ja Sahajärven ihanista uimarannoista. Kaupungissa kaikki näytti kauniilta ja hyvältä, vaikka pinnan alla kuohuu talousvaikeuksissa. Istuskelimme torilla ja kuljimme Salon kauniilla kaduilla... Salo on ihana kaupunki ja kaunis, suuri kunta.

Ihana sää Salon torilla. Valitettavasti missasimme torstaisen iltatorin, jossa esiintyjänä oli Redrama.

Kuuma sää ajoi meidät uimaan kerta toisensa jälkeen. Tässä kuva Sahajärveltä Teijolta.

Tänä aamuna täällä Kittilässä ilmassa oli selvä syksyn tuntu. Tuuli oli viileä, vaikka aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Kotimme on Ylläs-Pallastunturin kansallispuiston sekä suuren erämaa-alueen välissä (Puljun ja Pöyrisjärven erämaat sekä Lemmenjoen kansallispuisto), ja siksi tuuli tuoksuu täällä aivan ihanalta, tuntureilta ja varpukasveilta.

Naapurin mies neuvoi hyvät hillapaikat kotimme vierestä ja kehotti hakemaan hillaa ainakin sen verran, että sitä saa kotona nauttia kulhollisen maidon ja sokerin kera.

Setä myös vahvisti minulle epäilyni siitä, että pihaltamme näkyvä, kaukaisuudessa kohoava tunturi on totta tosiaan Pallastunturi.

Heräsikö ajatuksia tai kysymyksiä? Voit kirjoittaa minulle yksityisviestin.

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *