Tarot-kortit

Matkaltani eteläiseen Suomeen tarttuivat mukaani Tarot-kortit. Minulla ei ole sellaisia koskaan ollut, mutta nytpä on. Tarot-kortteja käytetään tulevan ennustamiseen sekä menneen että nykyhetken analysointiin.

No, minulla ei ollut aikomusta alkaa ennustella, koska en niin välitä ennustuksista. Jos minulle ennustetaan jotain, takerrun siihen liikaa ja lakkaan elämästä nykyhetkessä.

Kortit kuitenkin kiehtovat minua. Ne ovat kauniita ja salaperäisiä, eivätkä ollenkaan pelottavia, toisin kuin esimerkiksi ouija-lauta. Ouijaa en huolisi kotiini, en sitten mistään hinnasta. Mielelläni en edes näkisi sellaista.


Kotona asetin kortit työpöydälleni pieneen katajasta tehtyyn puurasiaan, jonne ne sopivat täydellisesti. Myöhemmin sainkin selville, että tarot-kortteja suositellaan säilytettäväksi joko silkkipussissa tai puurasiassa, ja mahdollisimman keskeisellä paikalla, jotta oma, henkilökohtainen energia imeytyisi niihin.

Korttien mukana tuli pieni kirjanen, jossa kerrotaan tarot-lukemisen alkeista ja korttien merkityksistä. Tein kirjasta monta kiintoisaa havaintoa.

Tietenkin kauhuelokuvien suurkuluttajana minua kiehtoivat sellaiset kortit kuin Paholainen ja Kuolema. No, länsimaisessa kulttuurissa ja kauhuelokuvissa nämä tietenkin mielletään hurjiksi pimeiden voimien korteiksi, mutta se ei ole ainakaan koko totuus. Tässä lainauksia, mitä kirja kertoo näistä korteista:

Paholainen: Leppymätön voima ja valta, tyrannia, himo ja ahneus. (...) Paholainen merkitsee myös katkeamattomia kahleita, joten se on hyvä enne avioliitolle. (...) Käänteinen merkitys: Vapauden alku, valon pilke tunnelin päässä, vapautuminen pahoista tavoista ja riippuvuuksista. 
Kuolema: Muutos, joka on onni onnettomuudessa. Vanhan häipyminen, joka joka tekee tilaa jollekin paremmalle. (...) Yleensä se merkitsee suurta elämänmuutosta. Käänteinen merkitys: Pakkomuutos, ystävyyden katkeaminen. 
Lainaukset Jonathan Deen kirjasta Tarot, Gummerus kustannus Oy, 2012.Hyvin nopeasti silmiin pisti sekin seikka, että sataprosenttisen pahuuden puuttumisen lisäksi poissaolollaan loisti Paholaisen vastakohta. Eli se, minkä esimerkiksi kristityt mielellään näkevät Jumalana. Pakassa on paljon selkeästi mukaviksi miellettäviä kortteja, kuten Aurinko, Voima ja Oikeudenmukaisuus. Mutta ei vastinetta sille yhdelle ja ainoalle oikealle ja kaikkivoivalle Jumalalle, josta kristityt puhuvat.

Asetelma tuntuu aluksi vinolta, kun Paholainen löytyy mutta vastinetta ei. Hetken tutkisen jälkeen tuntuu kuitenkin siltä, että kortit ovat tasapainossa - paholaisella on paljon hyviäkin merkityksiä, aivan kuten jokaisella muullakin kortilla on sekä varsinaiset että käänteiset merkityksensä.

Saa nähdä, tuleeko minun joku päivä halu lukea kortteja itselleni. Toistaiseksi korttipakka lepää pöydälläni, ja välillä katselen ja sekoittelen kortteja ja luen niistä lisää.

Heräsikö ajatuksia tai kysymyksiä? Voit kirjoittaa minulle yksityisviestin.

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *