Teipit kypärään

Kypärä oli ensimmäisiä hankintojani kelkkailuun liittyen ja ostin sen viime kesänä. Minua ei innostanut maksaa kalliista kypärästä satoja euroja etenkään siksi, kun en vielä tiennyt, millaisen värimaailman haluaisin.

Niinpä ostin tavallisen, mattamustan, "ei minkään merkkisen" peruskypärän vajaalla satasella. Ajattelin, että mustaa kypärää on helppo sitten joskus tuunailla.


Sittemmin ajatus värimaailmasta on tarkentunut. Löysin Ridestorelta ihanat pöksyt ja päätin, että nyt on aika tehdä kypärästä vähän pirtsakampi tuunaamalla se samaan värimaailmaan pöksyjen kanssa. 

Luulin ilman muuta, että markkinoilla olisi myytävänä tarrasarjoja kypäriin, samalla tavalla kuin on kelkkoihinkin (katso vaikka täältä). Vaan eipä sellaisia taida ollakaan, ei mitään sinnepäinkään! Motonetissäkin myytävät tusinatarrasarjat, jotka muuten eivät todellakaan hivele silmiä, eivät innostaneet. Katsokaa nyt vaikka tätä.

Siinä bisnesidea jollekin, joka innostuu. Tyylikkäät kypärätarrasarjat tuotantoon! 

Niinpä piti keksiä muuta.

Ensin selvittelin maalaamisen mahdollisuutta, mutta se oli aivan liian vaikea homma. Lueskelin hetken aikaa keskusteluja joiden mukaan tietynlainen maali saattaa pahimmillaan jopa vahingoittaa kypärän pintaa ja niin edelleen. Muutenkin pidän maalaamista usein turhan vaivalloisena, en jaksaisi puljailla puhdistusaineiden ja pohjamaalien kanssa ja odotella vuorokautta joka välissä.

Sledstorelta löysin yksivärisiä tarra-arkkeja (BlackBird-suojamuovi), joista neonkeltainen näytti olevan juuri sama väri kuin housuissakin. Kuvauksen mukaan nämä tarrat ovat "Täydellinen apu suojaamaan lakkaa tai peittää vaurioituneita pintoja." Siitä arvelin, että ne sopisivat myös kypärän koristeeksi eli olisivat kestävät paikoillaan. Tuo niiden varsinainen käyttötarkoitushan kuulostaa paljon vaativammalta kuin kypärän pinnalla pysyminen.

Neljä isoa arkkia maksoi vajaat kolmekymppiä, ja siihen päälle 9 euron postikulut.

Tuolla toimituksen hinnalla olisi toivonut paketin saapuvan edes ilmoitetussa ajassa (2-5 päivää) mutta paketilla kesti puolitoista viikkoa. Vertailukohteena oma suosikkini Ridestore vetää aika paljon paremmin, sillä toimitus on aina ilmainen ja tuotteilla kestää noin kolme päivää ehtiä perille. Valitettavasti vaan Ridestorelta ei saa kaikkea mitä tarvitsee, kuten kelkan varaosia tai vaikka nyt sitten näitä tarroja.

Mutta mihinkäs tässä kiire, valmiissa maailmassa ja Lapin talven rauhassa. Olin ehtinyt jo unohtaa edes tilanneeni koko tarra-arkit, kun ne lopulta saapuivat. Siinä mielessä se oli iloinen yllätys!

Kun paketti saapui, oli tarrojen väri onneksi täysin sama pöksyjen kanssa. Tarra oli paljon paksumpaa kuin olin ajatellut, joten jäin jännittyneenä odottamaan, mitä tuleman pitäisi.

Tein kypärään sapluunat kopiopaperista.


Sitten annoin hetken aikaa vasta teroitetun paperiveitsen viuhua. 

Tarra oli paksua ja siten palat oli helppo asetella paikoilleen ilman ilmakuplia tai kurttuja. Käden lämmöstä isommatkin tarrapalat taipuivat kaarevillekin pinnoille nätisti paikoilleen. 

Huokailin mielessäni, kunpa aiemmin Ski-doon laittamamme kelkkatarrasarjan tarrat olisivat olleet samanlaista, jäykempää materiaalia. Monelta pikku kuplalta olisi vältytty! 

Lopuksi vielä lämmitin paikoilleen asetetut tarrat kunnolla föönillä, kuvittelen että se jotenkin saa liiman liimautumaan entistäkin kovemmin. Sitten pyysinkin jo miehen ulos ottamaan kuvia.


Lopputulokseen olen varsin tyytyväinen. Kypärä on nyt väritykseltään paljon pirteämpi ja jotenkin kepeämmän näköinen. Tarrojen ja housujen neonkeltaiset sävyt mätsäävät toisiinsa.

Aika näyttää, kuinka hyvin tarrat pysyvät kiinni. En laittanut tarroja lainkaan siten, että ne jäisivät ajolasien kuminauhan alle. Yritän välttää tarrojen turhaa räpläämistä.

Tarra-arkkeja jäi kaksi kokonaista ja yksi puolikas. Mitähän käyttöä niille keksisi?


Kommentit

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *