10 syytä miksi Suomi on paras maa

Ei voi tarpeeksi kiittää meidän pappaa ja lukemattomia muita miehiä ja naisia siitä, että Suomi on maailman paras maa.

Tässä asioita Suomesta, jotka tekevät minut onnelliseksi ihan joka ikinen päivä, tavallisessa arjessa.


1. Turvallisuus
Maailmassa moni ihminen joutuu elämään jatkuvassa kuolemanpelossa sodan, nälän ja tautien takia. Joka päivä pitäisi meidän suomalaisen muistaa arvostaa sitä, että meillä on turvallista. Voimme kulkea kaduilla ja luonnossa ilman pelkoa. Voimme suunnitella tulevaisuutta ja nauttia olostamme rennosti. Vaikka olisikin rahat vähissä, niin emme joudu pelkäämään henkemme edestä, kuten moni muu.


2. Rauha
Ihmisvilinä, kaupungit ja kerrostalot eivät ole minun mieleeni. Nautin siitä, että Suomessa on mahdollisuus elää kaukana kaikesta. Tieverkosto on hyvä, ja kaltaisellani tavallisellakin ihmisellä on varaa autoon, joka mahdollistaa syrjäseuduilla omassa rauhassa elämisen. Toivon, että syrjäseuduilla asumista tuetaan myös jatkossa, jotta Suomi ei autioituisi, ja jotta kenenkään ei olisi pakko muuttaa kaupunkiin. Siitä seuraisi vain pahoinvoivia ihmisiä, jotka maalla olisivat olleet onnellisia.3. Luonto
Suomen luonto on suuri, kaunis ja erityinen. Sitä on syytä suojella tehokkaasti. Luonto voisi olla myös matkailuvalttimme, kunhan sen mahdollisuudet nähdään, kunhan avohakkuita ei päästetä kaikkialle ja kunhan villieläinten oikeuksia varjellaan. Jokamiehenoikeuksilla saamme nauttia luonnosta monipuolisesti, mikä on maailmalla harvinaista. Lupaan, että jatkossa nautin jokamiehenoikeuksista aiempaa paremmin sienestämällä, marjastamalla ja kalastamalla.


4. Koulutus
Tasokkaan koulutuksen ansiosta jokaisella suomalaisella on hyvät eväät elämään, vaikka tulisi täysin varattomasta perheestä. On velvollisuutemme huolehtia siitä, että näin on myös jatkossa. Ilmainen koulutus on rikkaus, jolla Suomi on kehittynyt yhdeksi maailman parhaista maista elää. Me saamme hyvän ja korkeankin koulutuksen ilman, että joudumme ottamaan järkälemäisiä lainoja, joiden takaisin maksamiseksi joutuisimme koko loppuelämämme tekemään selkä vääränä kellon ympäri töitä kuin orjat. Siitä on syytä muistaa olla kiitollinen, koska se vaikuttaa elämäämme joka ikinen päivä.


5. Tolkun ihmiset
Minä en ole tunnettu siitä, että erityisen vahvasti uskoisin ihmiskunnan hyvyyteen tai älyyn, mutta onhan se pakko myöntää, että tavallinen keskiverto suomalainen on varsin tolkullinen ihminen, jonka kanssa pystyy hyvin jutustelemaan ja tarpeen tullen neuvottelemaan. Voimme olla jäyhiä, mutta olemme perusluonteeltamme myös aika järkeviä ja rehellisiä, ja mukaviakin.

6. Verot
Minä maksan mielelläni veroja, joilla yhdessä huolehditaan kansalaisten pärjäämisestä. Minusta verotulot voisi joissain paikoin ohjata viisaamminkin, esimerkiksi lopettamalla linnan juhlien järjestämisen ja puolittamalla kansanedustajien palkat, mutta periaatteessa olen tyytyväinen siihen, että yhteisin verovaroin huolehditaan kaikista. Kansan hyvinvointi on kaikkien etu.


7. Metsähallituksen palvelut
Kansallispuistojen ja retkeilyalueiden palvelut, hoidetut reitit ja hyvät tulipaikat huusseineen ja puuvarastoineen ovat todellista ylellisyyttä, jota moni ulkomaalainen ei osaa edes kuvitella. Me voimme tuosta vain lähteä retkelle ja luottaa siihen, että reitit ovat kunnossa ja paikan päällä on polttopuita. Uskomattoman hieno juttu! Matala kynnys lähteä luontoon edistää takuulla ihmisten hyvinvointia, ja on myös matkailuvaltti.


8. Villi luonto
Suomi ei ole mikään metropoli, vaan luonnon maa, jossa me ihmiset olemme sivuroolissa. Minusta sekä susi, karhu, ahma että ilves kuuluvat Suomen luontoon. Ja koska me vähäisetkin ihmiset olemme levittäytyneet kaikkialle, on meidän hyväksyttävä, että toisinaan asumme myös petojen takapihalla. Olen iloinen siitä, että Suomessa on tilaa myös petojen elää, vaikka vastustajia onkin.


9. Julkinen terveydenhuolto
Jos sairastumme, ei meidän tarvitse muuttaa kadulle pahvilaatikkoon kuolemaan, vaikka olisimmekin työttömiä ja vakuutuksettomia. Eikä tarvitse laittaa pystyyn somekampanjaa, jolla ehkä saisi kerättyä rahat hoitoihin, jos hyvä tuuri käy. Voimme mennä terveyskeskukseen ja meitä hoidetaan pikkurahaa vastaan puhtaissa ja turvallisissa olosuhteissa ammattitaidolla, joka on maailman huippua. On velvollisuutemme huolehtia siitä, että näin on myös jatkossa.

10. Lehdistönvapaus
Monessa maailman maassa ihmisiä pidetään pimennossa mitä ihmeellisimmin konstein, ja sumutetaan sumeilematta. Suomessa lehdistönvapaus on maailman huippuluokkaa, mikä on äärettömän arvokas asia. Vaikka jokaista uutista kannattaa aina tarkastella kriittisesti, voimme me suomalaiset sentään aika hyvin luottaa tiettyjen tahojen tuottamiin uutisiin. On velvollisuutemme huolehtia siitä, että näin on myös jatkossa.

Mainitsematta jäi vielä monta asiaa: saaristo, tunturit, naapurimaat, kaunis kielemme, vuodenaikojen vaihtelu, suvaitsevaisuus, ruokakulttuuri… Suomessa on loputtomasti ilonaiheita!

Onnellista itsenäisyyspäivää Suomi!

Heräsikö ajatuksia tai kysymyksiä? Voit kirjoittaa minulle yksityisviestin.

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *