Velhoja kappaleita työhuoneessa

Metsästä ja muista erinäisistä luonnonkolkista tulee aina kohnattua mukaansa kaikenlaista. Koko työhuoneeni on täynnä monenlaista aarretta, kiviä, luita, sarvia, naavaa, puunpaloja. On inspiroivaa työskennellä niiden ympäröimänä.

Hirven kallo, Tepasto, Kittilä

Työpöydältä löytyy hirven sarvi ja kallo, Kittilän metsäretkien peruja. Kirjahyllykössä on parikymmentä pientä kiveä, muun muassa Saanalta, Pallakselta, Oratunturista, Karigasniemeltä ja Jurmosta.


Työhuoneeni seinällä on 3 karttaa: Lappi, Kittilä ja suurimpana tietenkin mahtava Sodankylä. Sodankylän kunnalta saamani iso opaskartta on minulle tärkeä inspiraation lähde, olen löytänyt monta hienoa retkikohdetta sitä tutkimalla.

Lenkkipolulta löytynyt valkoinen oksa toimii koru- ja pöllötelineenä.

Tein kartoille kehykset harmaista laudoista, jotka ovat peräisin pihalta puretusta mansikkamaan aidasta. Kehyksiin on ollut hyvä ripustaa monenlaista velhotavaraa ja ihan käyttöesineitäkin, kuten sieniveitsi.

Poronsarvi, Vaalajärvi, Sodankylä

Yksi rakkaimmista löydöistäni on tämä alla oleva kivi. Se on ilmiselvästi ollut jonkun työkalu joskus, takuulla ihmiskäden työtä. Löysin sen lapsena tonkiessani kotipihani pientä ojaa ja sen pohjamutia.

Kivi, Hähkänä, Salo

Ivalosta löytynyt leukaluu toimii tarpeen tullen stressileluna - sen hampaat voi vetäistä irti ja työntää takaisin paikoilleen. Kalataulu on minun maalaamani jostain kaukaa männävuosilta. Se muistuttaa minua siitä, että osaisin minä varmaan edelleenkin maalata vesiväreillä.

Poron leukaluu, Ivalo, Inari

Omissa kehyksissään ovat Aleksi Hihnavaaran ja Samuli Paulaharjun kuvat. He ovat esikuviani eränkävijöinä. He liikkuivat Lapin luonnossa taitavasti aikana, jolloin erätaidot olivat tärkeämpiä kuin 2000 euron värikkäät, grammaviilatut retkikamat. Paulaharju on esikuvani myös kirjoittajana.


Moskun ja Paulaharjun kuvat olen tulostanut ihan perinteiselle aaneloselle. Tökin kuvia kostealla teepussilla, kuivasin ja prässäsin sitten sanakirjan välissä. Siten sain ne näyttämään vanhoilta valokuvilta.

Puunpaloja, Lokka, Sodankylä

Työpöydälläni on pari Lokan rannalle huuhtomaa puunpalaa. Ne ovat sileitä ja kevyitä kuin balsapuut, auttavat keskittymään, kun oikein pitää miettiä jotakin.

Heräsikö ajatuksia tai kysymyksiä? Voit kirjoittaa minulle yksityisviestin.

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *