Kuulumisia

Tammikuu on antanut paljon, paljon hyvää mieltä. Uusi vuosi on alkanut siis mukavasti ja inspiroivasti, ja elämä on rauhallista ja onnellista. Mukaan mahtuu myös jännitystä - siitä lisää jutun lopussa.

Kuukauden sykähdyttävin hetki on ollut nähdä aurinko ensimmäistä kertaa sitten marraskuun - tunne oli niin mieletön, että luulin sydämeni poksahtavan rinnasta läpi. 

Kotona olin huomannut, että auringonsäteet osuivat ensimmäistä kertaa koivujen korkeimpiin latvoihin. Vaikka pakkasta oli 32 astetta, minulle tuli niin järkyttävä tarve saada nähdä aurinko, että puin pakkasvaatteet päälle ja lähdin kohti kylänraittia. Pitkän aikaa aurinko pysyi piilossa: se piilotteli milloin minkäkin metsän, mäen ja vaaran takana, antaen minun nähdä itsestään vain pieniä pilkistyksiä. Kun ehdin kylänraitille, aurinko tuli kunnolla näkyviin, paistaen kirkkaasti Joukhaisvaaran yllä.


Tunne oli sanoinkuvaamaton, seisoin siinä pakkasessa pitkään vain hymyilemässä (nauramassa). Oli pakko ottaa itsestäni selfie auringon kanssa.


Sanottava on, että tänä vuonna kaamos tuntui helpommalta kuin edellisinä vuosina. 

Se johtuu siitä, että syksyllä oli tällä kertaa paljon kirkkaita päiviä, eli aurinko ei aloittanut pilvien takana piilottelua jo syys-lokakuussa. Näin auringon muistaakseni viimeisen kerran joskus marraskuun viimeisinä päivinä, joten täysin auringottomia viikkoja ei kertynyt kuin noin 1,5 kuukauden edestä.

Talvi on lisäksi ollut vähäluminen, mistä siitäkin olen nauttinut. Lumihangen pysyessä maltillisena on maastossa ollut helppo liikkua. Saa nähdä, tuleeko kunnon paksua hankea tänä talvena ollenkaan.

Nyt päivät pitenevät kohisten. Aamulla alkaa valoistua jo kahdeksan jälkeen, ja illalla viiden maissa on melko hämärää, muttei enää pimeää.

Tammikuussa sain viettää viikon myös ystäväni ja kollegani (sekä Levi-kissan kummitädin) Nellan seurassa. Nella kirjoittaa Kaukokaipuu-matkablogia.

Viikko oli loistava, tuoden paljon uusia ideoita ja ajatuksia uusista mahdollisuuksista elämässä. Nella oli aikoinaan se ihminen, joka lietsoi minua, että minun pitää alkaa maalata ja myydä taulujani toiminimellä. Häneltä olen saanut korvaamatonta neuvontaa ja ihan ennen kaikkea tarvitsemaani tsemppausta ja itseluottamusta toiminimen sekä myös muiden työasioiden kanssa.

Nyt toiminimi on siinä pisteessä, että minulla on nettisivut (www.korpimieli.fi) ja jopa ihan oikea kirjanpitäjä! Enpä olisi vuosi sitten arvannut vielä tällaista! Kiinalainen horoskooppi ennusti minulle viime vuodelle, että uusia mahdollisuuksia olisi tarjolla mahdollisesti tuttavien vinkkaamana, ja että jos toimisin huolellisesti, sadonkorjuu olisi edessä Sian vuonna 2019. Jännittävä nähdä, mitä alkaa tapahtua!

Nellan kanssa kävimme muun muassa Kommattivaaralla ja Orajärven laavulla sekä iltaisin lenkeillä. Sain myös kunnian ottaa Nellasta virallisen potretin hänen tulevaan kirjaansa, se tuntui tosi hienolta.


Myös Nella otti (vähemmän virallisen) potretin minusta:


Sellainen kuva kuin on malli, vai miten se nyt oli.

Taulujen maalaaminen on jatkunut mukavaan tahtiin. Etsin ja luon vielä omaa tyyliä, mutta maalaamiseen liittyvä vapaus ja tunne siitä, että en voi mokata mitään, on yksintkertaisesti ihana.

Myös Instagramin kautta saamani palaute ja kyselyt tauluista ovat tuntuneet todella hyviltä.

Monena viikonloppuna on ollut muuta ohjelmaa, jolloin on jäänyt maalaamatta, mutta en ota siitä minkäänlaisia paineita. En halua, että maalaamisesta tulee velvollisuus tai pakkopullaa, vaan maalaan silloin kun sopivasti siltä tuntuu ja aikaa on. Ainoastaan siten maalaamisessa voi pysyä nautinto, joka taas on edellytys sille, että tauluista tulee hyviä.

Tällä viikolla valmistui ystäväpariskunnalle mennyt kettutaulu.


Ketun synnyttäminen aiheutti ajoittaista tuskaa, kuten melkein jokaisen taulun kanssa on ollut, mutta olen lopputulokseen äärimmäisen tyytyväinen - ja niin ovat onneksi taulun uudet omistajatkin.

Seuraavana maalausvuorossa olisi hevonen, mutta luulenpa, että sitä ennen maalaan vielä yhden pienen taulun itselleni - nimittäin hirven kallon. Kallon, jonka löysin Tepastosta joitakin vuosia sitten, joka roikkuu maalaushuoneeni seinällä ja johon huomaan kiintyneeni niin, että kokeilen, jospa tekisin siitä logon itselleni ja Korpimielelle. Kyseinen kallo merkitsee minulle valtavasti, eikä vähiten siksi, että se sitoo mieleni vahvasti Tepastoon, tuo aina esiin ihania muistoja ja voimistaa haavettani siitä, että jonain päivänä jälleen asumme siellä.


Kallon löytymisestä on tarina täällä.

Noita kuvia katsellessa tuntuu, kuin sydän repeäisi kahtia. Minun on päästävä takaisin tuonne, sieluni asuu siellä.

Siitä puheen ollen, nyt alkaa olla herran hallussa, milloin palaamme Tepastoon. 

Tiedän varsin hyvin, että se ei varmaankaan tapahdu vielä tänä vuonna, mutta samaan aikaan mieleni perukoilla porisee iloisesti se pikkiriikkinen ääni joka sanoo, että saattaa se tänä vuonna vielä tapahtuakin.

Uskon, että kun sopiva talo tai mökki löytyy, saamme sen. Nykyinen talo laitetaan tilanteen mukaan myyntiin tai vuokralle - se on sitten enää vain valintakysymys. Mutta paluuaikataulun Tepastoon määrittää nyt enää vain se, milloin täydellinen tönö sieltä löytyy - ja voi luoja, että ajatus tuntuu hyvältä.

Ja vielä yksi asia joka tuntuu hyvältä, on se, että kevät tekee tuloaan. 

Etelässä ovat linnut kuulemma laulaneet jo kevättä. Kuukauden päästä pääsen minäkin taas Saloon, ja toivon, että kevät on siellä silloin jo vahva. Haluan käydä Sahajärvellä siskoni kanssa, Kiskossa äidin kanssa, Halikonlahdella isän kanssa (jospa olisi jo muuttolintuja?) ja Särkisalossa merta katsomassa parhaan ystäväni kanssa.


Sian vuosi alkaa kymmenen päivän päästä. Saa nähdä, mitä se tuo tullessaan <3

Ota yhteyttä

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *